Ga naar de inhoud
Strand Westenchouwen
10

Op nog geen 10 minuten fietsen van het huisje, ligt het strand van Westenschouwen. Als je de drukte wilt ontlopen, kun je het beste de meest noordelijke strandopgang of die rechts van het boswachtershuisje nemen. Als je juist liever in de buurt van een strandtent wilt zijn, neem je de overgang bij de rotonde of de Punt.

Strand westerschouwen
Duingebied Westenschouwen
2

Direct grenzend aan Park Zeeduin ligt het duingebied van Westenschouwen. Het is een uitgestrekt gebied met bossen en meertjes. Als je bij de uitkijktoren naar rechts gaat en het pad volgt, kun je via een hekje naar een pad dat leidt naar de hooggelegen bunkers. Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht op het hele gebied.

Wandelgebied westenschouwen
Duingebied Zeepeduinen
3

Als je het park aan de achterkant verlaat en naar rechts gaat, kom je uit bij de Zeepeduinen. Het is een prachtig natuurgebied met een afwisselend duinlandschap dat loopt tot Slot Haamstede. In het gebied grazen Schotse Hooglanders en bij het vogelmeer kun je vanachter een schutting de vogels spotten. 

Schotse hooglanders Zeepeduinen
Vuurtoren Westerlicht
4

De rood-wit gestreepte vuurtoren van Haamstede is een bekend Zeeuws icoon. Met zijn 53 meter hoogte is dit één van de hoogste vuurtorens van Nederland.  Vuurtoren Westerlicht is gebruikt als inspiratiebron voor het vroegere bankbiljet van 250 gulden. Helaas is het niet mogelijk om er binnenin te kijken.

Vuurtoren haamstede
Plompetoren
5

Als je een leuke fietstocht wil maken, is het mooi om langs de Oosterschelde richting de Plompe Toren te fietsen. De toren, die je kunt beklimmen, is het enige overblijfsel van een verzonken stad. Onderweg pauzeren bij één van de kleine strandjes of een drankje doen bij het haventje van Burghsluis maken de tocht compleet.

Plompetoren
Veerse Meer
6

In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer. Ooit een woelige zeearm, nu een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers en duikers. In het Veerse Meer wachten talloze onbewoonde eilandjes om ontdekt te worden. Afmeren bij deze bijzondere plekjes is een aanrader. 

Veerse meer
De Brouwersdam
7

Wat oorspronkelijk ontworpen is om de eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee met elkaar te verbinden is uitgegroeid tot een hotspot waar het bruist van sportiviteit en gezelligheid. Ontdek de verschillende watersporten die Zeeland te bieden heeft.

Brouwersdam
Natuurgebied Oranjezon
8

Oranjezon is een prachtig natuurgebied in Vrouwenpolder (zuidkant van de Stormvloedkering). Hier kun je reeën en damherten tegenkomen. Door de variatie in het landschap is het een gunstig leefgebied voor heel veel soorten planten en dieren.

natuurgebied-oranjezon-vrouwenpolder-2-285649
Het Grevelingenmeer
9

Het Grevelingenmeer ligt tussen de Brouwersdam en de Grevelingendam. Wil je een dagje varen met de boot?  Bij Port Zélande is een grote haven. Vanaf hier kun je het Grevelingenmeer op en aanleggen in onder andere de haven van Ouddorp, Brouwershaven of Bruinisse!

ad89a5f519grevelingenmeer
Plan Tureluur
10

Door de aanleg van de stormvloedkering ging er veel buitendijkse natuur verloren. Als compensatie ontwikkelden natuurbeschermers Plan Tureluur. Het is onderdeel van Nationaal Park Oosterschelde. Dit moerasland is een waar vogelparadijs geworden.

Plan tureluur

Over deze site

We hebben deze site gemaakt om een beeld te geven van het vakantiehuis en jullie de mogelijkheid te bieden een reservering te plaatsen. Verder vind je hier praktische informatie en tips over de omgeving, om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

© All rights reserved

Made with ❤ by team Park Zeeduin